- - e-cigarа.net електронска цигара – поздраво пушење

е-цигара македонија
е-цигари
e-cigareta hrvatska e-cigareta bosna i hercegovina
 

Користење на е-цигарата

Сподели

 


eletronic cigarette association

 


Е-цигарата е револуционерен производ кој им  овозможува на пушaчите на најбезболен можен начин да се решат од штетното пушење на тутунските производи. Пушењето на е-цигарата неспоредливо е поздраво од пушење на класична цигара. Покрај тоа е-цигарата може да се пуши и на места кои се забранети за пушење на класичните цигари. Пушењето на е-цигарата е дозволено затоa што тие не се тутунски производ, немаат никаква врска со тутунот и не предизвикуваат пасивно пушење. Е-цигарата  е поздрава, дозволена и штедлива алтернатива.

Секако дека би било најдобро да се откажете од пушењето, но како што знаете, тоа не оди баш лесно. Ова е една од алтернативите, која ви овозможува да пушите поздраво. Името е-цигара стана вообичаено за новата генерација на цигари, кои во суштина се електронски спој замислен како замена за класичната цигара. Пушење на е-цигара се нарекува е-пушење.

Со користење на е-цигарата ќе немате потреба од пушење на тутунските цигари. Веќе по 15-20 дена ќе осетите битни разлики во здравјето, како и во чувството за мирис и вкус. Полека со тек на времето се губат сите симптоми настанати од пушењето класични цигари. Доколку по 2-3 недели на користење само на е-цигарата пробате тутунска цигара, нејзиниот вкус и мирис ќе ви бидат непријатни.

За што се работи? Електронската цигара изгледа исто или слично како и обичната цигара, но во неа нема штетни состојки како што се катранот, јаглеродниот моноксид и стотини други, туку само никотин, пропилен гликол (или растителен глицерол) и одредена арома. Како тајната на уживање во пушењето е токму во никотинот, е-цигарите ви овозможуваат да се чуствувате подобро, изгледате помладо, да бидете поздрави, имате повеќе енергија, поголем имунитет, да ги немате симптомите кои настануваат поради пушењето, а сепак и понатаму да уживате во ритуалот на пушењето. Кога ја пушите е-цигарата вдишувате пара збогатена со никотин. Чадот кој го издишувате всушност е пареа, која брзо се губи во воздухот и не е штетна ни за околината ниту за Вас. ( Повеќе за технологијата на е-цигарата дознајте тука )

е-цигара електронска цигара

Карактеристики:

- Цена на пушење еднаква на 1 кутија цигари веќе од 46 ден. (повеќе за цената)
- Електронските цигари  не се штетни за здравјето - (повеќе за здравото пушење)
- И покрај забраната за пушење, можете да пушите каде сакате.
- Сично чувство како пушење на обична цигара.
- Нема непријатни мирис.
- Електронската цигара не создава непријатен вкус во устата.
- Не постои ризик од рак на плуќа.
- Електронската цигара ги нема 4000-те штетни состојки, како   обичната цигара, само никотин.
- Електронската цигара не е штетна за луѓето во околината.
- Нема проблем со пепелот од цигарата.
- Не е потребна запалка.
- Постојат повеќе производители, кои се разликуваат во цената и квалитетот. (повеќе за производите)

е-цигари

За да разберете подобро, погледнете го видеотo:

 

| E-cigareta novosti | Elektronska cigareta | E-cigareta | Električna cigareta | Е-cigarete | E-cigara Forum |

e-mail: info@e-cigarа.net
Copyright © e-cigarа.net - 2009 All rights reserved
03.02.2011 by many